ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първи енергоблок на АЕЦ Какрапар в Индия е спрян поради изтичане на тежка вода

14.03.2016

Енергоблок №1 на АЕЦ Какрапар с реактор PHWR в индийския щат Гуджарат е бил спрян в петък поради изтичане на тежка вода.

 

 

 Течът на тежка вода, която се използва като топлоносител в първи контур, е бил фиксиран около 9 часа сутринта, съобщава Zee News позовавайки се на администрацията на централата.

«Решението да се спре работата на първи енергоблок е взето в съответствие с действащите технически инструкции при изтичане на тежка вода», се казва в съобщението.

След сигнала за теча в централата временно е било обявено извънредно положение, което по-късно е отменено.

Съобщава се, че всички системи за безопасност на централата работят в щатен режим, няма някаква радиационна опасност, нивото на радиационния фон на площадката на централата и прилежащата територия е в рамките на нормата.

Инцидентът на АЕЦ Какрапар стана точно в деня, когато в Япония се отбелязва петата годишнина от ядрената катастрофа на АЕЦ Фукушима-1, предизвикана от земетресението и цунамито.

Източник: http://www.seogan.ru/perviiy-energoblok-aes-kakrapar-..

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари