ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Великобритания няма да промени позицията си относно изграждането на АЕЦ в Хинкли-Пойнт

27.03.2016

Правителството на Съединеното кралство няма намерение да се отказва от изграждането на първата британска АЕЦ от три десетилетия насам, независимо от ставащите по този проект скандали.

Това съобщи на Даунинг стрийт 10 официалният представител на премиера Дейвид Камерън. “Ние продължаваме напълно да подкрепяме този проект”, каза тя.

 

 

По този начин от канцеларията на премиера дават да се разбере, че нямат намерение да реагират на скорошното скандално уволнение на финасовия директор на френската компания EDF, която ще извършва строителството на АЕЦ край градчето Хинкли Пойнт в графство Самърсет, югозападна Англия.

Както съобщават СМИ, Томас Пикемал напусна поста си в знак на протест срещу плановете за изграждане на обекта.

Известно е, че проектът за изграждане на атомната електроцентрала не среща разбиране и във всичките членове на борда на директорите на EDF. Наред с това, срещу него активно се обявяват и профсъюзите.

Източник: http://www.reuters.com/article/us-edf-britain-cameron-idUSKCN0W918W

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари