ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Финансовият директор на EDF подаде оставка заради плановете за изграждане на АЕЦ във Великобритания

08.03.2016

Финансовият директор на френския енергиен гигант EDF напусна поста си поради плановете на компанията за първи път от няколко десетилетия да построи АЕЦ във Великобритания.

 

 

Томас Пикемал (Thomas Piquemal) подаде оставка заради опасенията, че проектът може да постави под заплаха финансовото положение на EDF, съобщават информационните агенции.

От EDF се въздържат от коментар на тези съобщения.

През миналия месец диреторът на проекта за АЕЦ „Хинкли-Пойнт“, на стойност 18 милиарда фунта, Крис Баккен заяви, че напуска поста си.

Релизацията на проекта нееднократно се отлагаше, обаче публично компанията настоява, че работата по „Хинкли-Пойнт“ ще бъде продължена.

По данни на френските СМИ, на EDF не й достигат средства за строителството и тя може да поиска помощ от френските власти.

Очаква се първите количества електроенергия да бъдат произведени от централата през 2025 година. Инвестицията позволява да се открият нови 25 хиляди работни места през периода на строителството. След това на АЕЦ ще бъдат заети 900 души. Проектният срок за експлоатация е 60 години.

Източник: http://www.bbc.com/russian/news/2016/03/160306_edf_resign_power_plant

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари