ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ – от началото на 2012 вече има въведени в експлоатация два нови енергоблока

01.03.2012

   Това се съобщава в обновената версия на  базата данни на  МААЕ PRIS, която съдържа обобщени данни за всички ядрени енергоблокове в света.

   По този начин, общият брой на действащите блокове в света достигна 437. Още 63 блока са в строеж. Най-много действащи енергоблокове се намират в Северна Америка и Западна Европа. Обаче, ако всички строящи се блокове бъдат завършени, лидерството ще се премести в региона на “Азия и Далечния Изток”.

  На 27 януари 2012 година беше направен енергиен пуск на „Шин-Улсан-1″ (Shin-Wolsong-1) в Южна Корея. Един ден по-късно беше пуснат „Шин-Кори-2″ (Shin-Kori-2). По този начин действащите енергоблокове в Южна Корея станаха 23.

   На двата блока с електрическа мощност по 960 MW, пуснати през януари са монтирани реактори с вода под налягане (Pressurized water reactor), по Южнокорейски проект OP-1000 . Това са седмият и осмият енергоблокове в света пуснати след аварията на Фукушима.

 

Източник: AtomInfo.Ru

01.03.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари