ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ потвърди, че Иран изпълнява задълженията си по ядреното досие

29.02.2016

Иран изпълнява всичките си задължения по ядреното досие. Това се казва в обнародвания в петък доклад на Международната агенция по атомна енергия (МААЕ).

 

 

Това е първият доклад за Иран, издаден от организацията след снемане на санкциите.

В доклада на МААЕ се казва, че запасът от тежка вода, с която до последно време е разполагал Иран (130,9 тона), е превишавал количеството разрешено от споразумението (130 тона). В сряда Ислямската Република е изпратила извън страната част от този запас, така че сега иранските резерви от този материал отговарят на условията на сделката, отбелязва Reuters.

Иран също е предоставил за международен контрол предварителните чертежи на две АЕЦ на лека вода, които властите в Иран имат намерение да постровят в Бушер с помощта на Русия.

 

За справка

На 16 януари ООН, САЩ и ЕС снеха икономическите и финансовите ограничения по отношение на Иран, въведени във връзка с иранската ядрена програма.

Отмяната на санкциите е станала възможна след като МААЕ е потвърдила изпълнението на задълженията от страна на Техеран, взети в съответствие със Съвместния всеобхватен план за действия по иранската ядрена програма (ИРИ и «шесторката» го подписаха на 14 юли 2015 година).

Източник http://www.seogan.ru/201602277077/magate-podtverdilo-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19