ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


TEPCO признава, че е забавила съобщението за разтопяване на активната зона (ядрото) на реакторите след инцидента на АЕЦ “Фукушима-1”

28.02.2016

Дни след ядрената авария в АЕЦ „Фукушима Даичи“ през март 2011 година, компанията оператор TEPCO съобщава, че има повреда в ядрото на реактора в Първи, Втори и Трети енергоблок, но не признава, че има разтопяване на ядреното гориво и вътрешно-корпусните конструкции чак до май 2011 година, твърди „Asahi Shimbun“.

 

 Съгласно ръководството на компанията за противодействие при ядрени аварии, TEPCO е трябвало да декларира разтопяването в трите реактора дни след инцидента. В документа се казва, че компанията трябва да декларира разтопяване, когато повредата в активната зона на реактора надвиши 5%.

През май 2011 година TEPCO потвърждава, че ядрото реактора на Трети енергоблок е с 30% повреда, а на Първи енергоблок е повредена 55% от активната зона (АЗ). АЗ на реактора на втори енергоблок има 35% повреда.

TEPCO заяви, че забавянето на съобщението за щетите е заради липсата на база, върху която да се оцени степента на разтопяването след инцидента.

Подробности на: http://www.power-eng.com/articles/2016/02/tepco-admits-delays-in-announcing-meltdowns-in-fukushima-nuclear-reactors.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари