ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Цунами и аварията на АЕЦ “Фукушима-1” доведоха до банкрут 1700 компании в Япония

27.02.2016

Вследствие на природните катаклизми и катастрофи, а също и на аварията на АЕЦ “Фукушима-1”, която стана вследствие на земетресението, в Япония през 2011 година са банкрутирали 1698 компании и частни бизнеса.

 

 

Това съобщава RNS позовавайки се на анализ на токийската изследователска агенция Tokyo Shoko Research.

Това е най-масовият банкрут на компании в резултат на катастрофи в Япония. Например, през 1995 година след великото земетресение Хансин през следващите три години са банкрутирали само 314 компании.

В резултат на катастрофата в Япония през 2011 година временно или напълно са останали без работа 26 хиляди 985 сътрудници, което е 6,1 пъти повече, отколкото през 1995 година – тогава проблеми с работата в резултат на земетресението са имали 4404 души.

«Има редица случаи, когато се наложи компаниите да спрат своята дейност. В края на краищата, много от тях са обявили банкрут по съдебен ред», отбелязват от агенцията.

Основната причина за банкрутите на компаниите – не е било разрушаването на офисите, заводите или производствата (по тази причина са банкрутирали само 8,3%), а  над 90% от банкрутите са станали поради загуба на клиенти и доставчици.

Източник: http://www.gazeta.ru/business/news/2016/02/26/n_8299901.shtml

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19