ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – TVA обмисля да продаде недостроената АЕЦ “Bellefonte” в щата Алабама

28.02.2016

Tennessee Valley Authority (TVA) покани акционерите да изразят своето мнение за евентуалната продажба на площадката на АЕЦ „Белафонт“ в щата Алабама, заедно с двата почти завършени енергоблока и придружаващите ги съоръжения.

 

 Работата по двата реактора с вода под налягане на централата бе прекратена през 1988 година, като Първи енергоблок е бил завършен на 88%, а Втори – на 58%.

Междувременно, много от компонентите са били продадени или преместени към други централи и сега те трябва да бъдат заменени или подобрени.

Преди това, през 2011 година, TVA съобщи, че възнамерява да завърши Първи енергоблок на АЕЦ „Белафонт“. Но през 2014 финансова година предварителните разходи по завършването на енергоблока скочиха до между $7,5 милиарда и $8,7 милиарда.

Сега TVA обмисля решение да продаде централата. Заинтересованите страни имат срок до 18 март да дадат предложения за потенциалната продажба и подходящото използване на площадката.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/C-TVA-mulls-potential-sale-of-Bellefonte-plant-1802167.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари