ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ изпращат край бреговете на Южна Корея атомна подводница с цел възпиране на КНДР

13.02.2016

Това съобщи агенция „Ренхап“ позовавайки се на представител на националната отбрана на Република Корея.

“Атомната подводна лодка (АПЛ) „Северна Каролина“ (North Carolina) от ВМС на САЩ се насочва към нашата страна”, отбелязва той.

“Американските военни по този начин предупреждават Северна Корея и потвърждават своята ангажираност към защитата на Южна Корея чрез разполагане тук на ключови стратегически активи”.

Той също съобщи, че през март в република Корея се планира да пристигне американският атомен самолетоносач „Джон Стеннис“ за участие в съвместни учения.

Ударната АПЛ “North Carolina” е от клас „Вирджиния“ и може да носи на борда си крилати ракети „Tomahawk“ и торпеда Mark 48. Максималната и скорост достига до 46 km/h.

На седми февруари КНДР съобщи за успешен пуск на ракета-носител със спътник и за извеждането му в орбита. На 6 януари Пхенян обяви за успешно изпитание на термоядрена бомба.

Източник: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2657055

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари