ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Белоярска АЕЦ – завърши успешно етапът на енергиен пуск на четвърти блок с реактор БН-800

12.02.2016

“Успешно завършиха 72 часовите комплексни изпитания за работа на блока на ниво на мощност 50% от номиналната. Сега блокът продължава да работи на това ниво на мощност”, се казва в съобщението от централата.

В най-скоро време се очаква получаване на разрешение от Ростехнадзор за започване на новия етап от усвояването на мощността – опитно-промишлената експлоатация на енергоблока.

По време на него мощността постепенно ще бъде увеличена до 100% от номиналното ниво. После трябва да се извърши предаване на енергоблока за промишлена експлоатация.

 

За справка

Белоярската АЕЦ е въведена в работа през април 1964 година. Първите два блока на централата с реактори на топлинни неутрони АМБ-100 и АМБ-200 са спрени след изработване на проектния им ресурс.

В експлоатация се намира енергоблокът с реактор на бързи неутрони с промишлено ниво на мощност БН-600. На четвърти блок с реактор на бързи неутрони БН-800 завърши етапът на енергийния пуск.

Подробности на: http://www.oilru.com/news/500749/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари