ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – До 2020 година разходите за производството на електроенергия в АЕЦ ще се намалят с 12 долара/MWh

08.02.2016

 Стойността на производството на електроенергия в АЕЦ на САЩ трябва да се намали до 2020 година почти с 1/3. Това заяви президентът на NEI Марвин Фертел (Marvin Fertel).

Според думите му, ако през 2012 година средната стойност е била 40 долара/MWh, то през 2020 година тя трябва да не превишава 28 долара/MWh.

По-рано, електронното издание AtomInfo.Ru съобщи за инициативата в отрасъла за намаляване на стойността с 30% до 2018 година. Привеждаха се данни, според които стойността на един американски ядрен MWh сега е 36,27 долара.

Коментирайки плановете за намаляване на ядрената електроенергия, Фертел напомни, че в някои от централите на САЩ през 2014 година генерацията е струвала само 29 долара/MWh, което означава, че поставеният ориентир за средна стойност на MWh за отрасъла е постижим.

Сумарната печалба от мероприятията по снижаване на стойността на произведената електроенергия за периода 2014-2020 година трябва да бъде от порядъка на 3 милиарда долара, твърдят от NEI.

Целевите показатели по конкретните направления на мероприятията изглеждат по следния начин (на база намаляване на разходите с 12 долара/MWh).

До 3 долара/MWh американците планират да икономисат за сметка на намаляване на капиталните разходи. Това е възможно, защото след-фукушимската модернизация е на приключване. Също може да бъде забавена програмата за форсиране на мощността на енергоблоковете, за която се изразходват значителни средства.

Печалба от 3,5 долара/MWh трябва да бъде реализирана от съкращаване на “кумулативните ефекти от регулирането”.

Поевтиняването на урана трябва да донесе намаляване на стойността на генерираната електроенергия с 2 долара/MWh.

Накрая, още 3,5 долара/MWh трябва да бъдат икономисани в резултат на серия от мероприятия по програмата за повишаване на ефективността на работата на централите.

Източник: http://atominfo.ru/newsm/t0637.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари