ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Космическата станция Юнон (Juno) уверено се приближава към Юпитер

09.02.2016

Сега вече Юпитер се намира точно по курса на междупланетната космическа станция. Пристигането и до най-голямата планета на Слънчевата система се очаква на 4 юли тази година.

Станцията, работеща на слънчеви батерии, в сряда, 3-ти февруари 2016 година, изразходва 600 грама гориво за корекция на скоростта и с около 1,1 км/час.

Според изявленията на официални лица от НАСА, станцията е направила маневра, намирайки се на разстояние 82 милиона километра от Юпитер.

Според Скотт Болтон (Scott Bolton), главен изследовател от Юго-западния Изследователски институт (Southwest Research Institute) в Сан Антонио, това е била първата от двете маневри, за изравняване траекторията на станцията, благодарение на което тя идеално ще достигне до Юпитер на 4 юли 2016 година в 20:18 часа по тихоокеанско време (03:18 по Гринвич на 5 юли).

Втората корекция на траекторията е планирана за 31 май.

Източник: http://v-kosmose.com/kosmicheskaya-stantsiya-yunona-neuderzhimo-priblizhaetsya-k-yupiteru/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари