ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Монтажът на оборудването на Беларуската АЕЦ ще се разгърне напълно през тази година

05.02.2016

Монтажът на оборудването на Беларуската АЕЦ ще се разгърне напълно през 2016 година, съобщи генералният директор на РУП „Белорусская атомная электростанция“ Михаил Филимонов на семинара на МААЕ по въпросите за развитието на ядрената енергийна инфраструктура, предаде агенция БЕЛТА.

“В плановете за 2016 година е предвидено започване на монтажа на основното оборудване: корпуса на реактора, парогенераторите, турбогенераторната установка”, казва генералният директор на БелАЕЦ.

Към началото на 2016 година пълномащабно са развърнати СМР на 102 обекта и съоръжения на първи и втори енергоблок и на общостанционните обекти.

“Като цяло от началото на строителството до 1 януари 2016 година са монтирани 90,2 тона арматура – 56,9% от общия обем. Излети са 581,6 кубически метра бетон, или 49,1%“, разказа Михаил Филимонов.

Топломонтажните работи се изпълняват от девет организации, а електромонтажните – от пет. Работят също 15 строителни организации. На обектите на БелАЕЦ сега работят над 4600 души.

През миналата година основните етапи по реализирането на договора бяха доставката на реактора за първи блок, поставянето в проектно положение на устройството за улавяне на стопилката (ловушка расплава) на втори блок, въвеждане в експлоатация на учебно-тренировъчния център на АЕЦ и комплекса от здания и съоръжения на противопожарното депо.

Генералният директор съобщи, че от 2017 година започва етапът на пусково-наладъчните работи (ПНР) на първи блок и монтажът на основното оборудване – на втори.

Източник: http://atom.belta.by/ru/belaes_ru/view/montazh-oborudovanija-v-polnoj-mere-razvernetsja-na-belaes-v-2016-godu-7488/

Tags:

One Response to Монтажът на оборудването на Беларуската АЕЦ ще се разгърне напълно през тази година

  1. Красимир Христов on 19.02.2016 at 13:53

    Много подробен фоторепортаж от строителната площадка и УТЦ: http://news.21.by/society/2016/02/19/1165303.html

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари