ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Влезе в сила споразумението между РФ и Египет за изграждане на АЕЦ

05.02.2016

Това споразумение създава правната база за подписване на договор за строителство на централата. Първата египетска АЕЦ ще има 4 ядрени енергоблока по 1200 MW всеки.

Споразумението за строителството на първата египетска АЕЦ между правителствата на Русия и Египет влезе в сила на 13 януари 2016 година, съобщава официалният интернет портал за правна информация при публикуването на документа.

“Споразумението между Правителствата на РФ и Арабска Република Египет, за сътрудничество при изграждането и експлоатацията на атомна електроцентрала на територията на Арабската Република Египет от 19 ноември 2015 година, влезе в действие на 13 януари 2016 година”, се казва в документа.

Това споразумение създава правната база за подписване на договор за строителството на централата. По-рано имаше съобщения, че РФ и Египет планират да го подпишат през първото тримесечие на тази година.

През ноември миналата година това споразумение подписаха генералният директор на “Росатом” Сергей Кириенко и министърът на електричеството и енергетиката на Египет Мохамед Шакер. Подписването стана в присъствието на президента на Египет Абдел Фатах ас-Сиси. Според думите на Кириенко, “Това е най-важният документ, фиксиращ параметрите на първата Египетска АЕЦ, която ще се съоръжава по руски технологии”.

Източник: http://ria.ru/atomtec/20160203/1369144057.html#14545919334504&message=resize&relto=login&action=removeClass&value=registration

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари