ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


EDF прави практически стъпки в изграждането на Hinkley Point C

04.02.2016

Компанията EDF прави практически стъпки, които британските СМИ оценяват като признаци на готовност за продължаване на проекта за изграждане на новите блокове на площадката „Hinkley Point“.

През миналата седмица се появиха съобщения, че EDF е отложила вземането на окончателно решение по финансиране на проекта, минимум до средата на февруари, което предизвика спекулации за възможно отказване на французите от проекта.

Все пак, както съобщава местната преса, EDF без излишна реклама продължава да взема под аренда офиси за бъдещите дейности по проекта за „Hinkley Point C“.

В петък компанията потвърди, че е арендувала голям офис в Бристол за нуждите на проекта. В местните СМИ се отбелязва, че намеренията им са били публична тайна за дилърите на недвижими имоти, а сега за арендата вече се говори открито.

Офисът в Бристол ще бъде “запълнен в следващите няколко месеца”.

Подготвителните работи продължават и на площадката на бъдещите блокове. Сега там се трудят около 300 души. От тях около 100 са работници на компанията  „Kier Bam“, която отговаря за изкопните работи.

За справка

Споразумението с правителството на Великобритания за строителството на площадката „Hinkley Point“ на два енергоблока с реактори EPR беше постигнато през октомври 2013 година. Правителството на Съединеното Кралство гарантира изкупуването на електроенергията от блоковете в продължение на 35 години. За строителството ще отговаря консорциум начело с EDF.

Източник: http://atominfo.ru/newsm/t0620.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари