ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Представители на АО «Русатом Сервис» и АЕЦ «Козлодуй» провериха осигуряването на качеството на генераторното оборудване за пети блок в завод “Электросила”

02.02.2016

В периода от 19 до 22 януари представители на «Русатом Сервис» и АЕЦ «Козлодуй» посетиха завод «Электросила» ОАО «Силовые машины» (град Санкт-Петербург) за извършване на регламентирания одит по качеството. От АО «Русатом Сервис» в одита участваха ръководителят на проекта А.Е. Ушаков, главният експерт по СМК Ю.А. Переладова и инспекторът по качеството В.С. Яковлев.

Одитът беше организиран, за да се потвърди качеството на произвежданата продукция при изпълнението на договора между АО «Русатом Сервис» и АЕЦ «Козлодуй» за производство и реконструкция на генераторно оборудване и доставката му на площадката на ЕП-2 на АЕЦ «Козлодуй» с цел осигуряване работата на турбогенератора 9GQ на пети блок на номинална мощност 1100 MW.

В процеса на провеждането на мероприятието българската и руската страна обсъдиха актуални въпроси по изпълнението на плана за качеството при произвеждане на отделните възли на оборудването.

Представителите на АЕЦ “Козлодуй” констатираха, че системата за управление на качеството на завода «Электросила» е разработена и документирана съгласно изискванията на ISO 9001:2008. Представителите на завода от своя страна, демонстрираха, че тяхната дейност по всеки процес се изпълнява в съответствие с документираните като стандарти на организацията процедури, а планирането на качеството се извършва както на оперативно, така и на целево ниво.

Българските колеги също можаха да разгледат производствената площадка на завода и да видят със собствените си очи вече произведеното към момента оборудване по договора.

Източник: http://www.rosatom.ru/journalist/news/547600004b8673579a84db682f572934

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари