ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Рестартираният трети блок на АЕЦ “Такахама” е частично зареден с MOX-гориво

02.02.2016

Блок №3 на АЕЦ „Takahama“, рестартирането на когото започна през миналата седмица, е частично зареден с MOX-гориво, съобщава „Jiji“ позовавайки се на експлоатиращата организация.

Активната зона (АЗ) на реактора на „Takahama-3″ се състои от 157 горивни касети, от тях 24 са MOX-горивни сборки.

Освен това, отбелязва вестникът, неголяма партида от 4 MOX-сборки ще бъде заредена и в АЗ на четвърти блок на централата.

Според данни на информационната агенция, експлоатиращата организация, компанията „Kansai Electric“, е получила от Франция 12 MOX-касети през 2010 година и още 20 MOX-горивни сборки през 2013 година.

„Takahama-3″ е третият блок в Япония, който получи разрешение за работа след аварията на Фукушима, и първият от рестартираните, който е частично зареден със смесено уран-плутониево оксидно гориво.

Подробности на: http://www.neimagazine.com/news/newsjapan-to-restart-takahama-3-with-mox-fuel-4791899

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари