ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Британските машиностроители са недоволни от решението на правителството за внос на оборудване за АЕЦ Hinkley Point C

02.02.2016

Британските машиностроители са недоволни от съгласието на правителството на страната да разреши на DEF да внася 40% от компонентите при изграждане на новите блокове на АЕЦ „Hinkley Point“, пише „Mirror“.

Собствениците на „Sheffield Forgemasters“ са заявили за вестника, че тяхното предприятие може да произведе до 80% от тежкото оборудване за новите блокове.

“Най-много ни огорчава обстоятелството, че на „Forgemasters“ не беше даден дори шанс да обсъди възможностите за сключване на договори за доставяне на тежко оборудване”, считат от компанията.

Вестникът напомня, че фактическото отстраняване на британските машиностроители от договорите по „Hinkley Point C“ става в тежък за тях период.

През миналата седмица „Forgemasters“ обяви за съкращаване на 100 работни места и за годишни загуби от 10 милиона фунта-стерлинги.

Източник: http://atominfo.ru/newsm/t0616.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари