ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Пускът на първи блок на Ленинградската АЕЦ-2 е отложен за май 2017 година

21.02.2016

Първи блок на ЛАЕЦ-2 ще бъде пуснат през 2017 година. Датата на пускането му е изместена с почти една година. Отлагането се обяснява с намаленото търсене на електроенергия.

Ръководството на ЛАЕЦ съобщи, че пускът на блока е преместен за май 2017 година. А предаването му за промишлена експлоатация ще стане през януари 2018 година.

Както съобщиха на пресконференцията за оценка на безопасността на атомната електроцентрала, причината за отлагането е станала негативната икономическа ситуация в страната. Поради това в северозападния регион в следващите години няма да има нужда от допълнителна електроенергия. Затова въвеждането в експлоатация на новите мощности ще се синхронизира с извеждането от експлоатация на старите.

Представителите на ЛАЕЦ също увериха всички в безопасността на новите енергоблокове. Същевременно заместникът а главния инженер по безопасността и надеждността Игор Ложников подчерта, че на руските АЕЦ се отчита намаляване на нарушенията.

Източник: http://piter.tv/event/Energopusk_vtorogo_bloka_LAES_2_namechen_na_2019_god/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари