ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай неизменно подкрепя международното сътрудничество и обмен в областта на бързото реагиране при извънредни произшествия в ядрената енергетика

01.02.2016

Китай в качеството на държава-член на МААЕ неизменно подкрепя и насърчава международното сътрудничество и обмен в областта на бързото реагиране на извънредни произшествия (ИП) в ядрената енергетика, се отбелязва в Бялата книга озаглавена “Бързо реагиране на ИП в ядрената енергетика”, публикувана миналата сряда от прес-канцеларията на Държавния съвет на КНР.

Китай сътрудничи с МААЕ и други международни организации на различни нива и по различни направления.

КНР подкрепя водещата роля на МААЕ за развитието на ядрената енергетика и използване на нейните технологии, за повишаване на ядрената безопасност и способността за бързо реагиране на ИП, както и за осигуряване на контрола в тази сфера.

Страната активно изпълнява международните задължения, предвидени в международните споразумения , и подкрепя инициативите на МААЕ, се казва в Бялата книга.

Според наличната информация, от 1984 година Китай е подписал двустранни споразумения за сътрудничество в областта на ядрената енергетика с повече от 30 държави, сред които са: Бразилия, Аржентина, Великобритания, САЩ, Република Корея, Русия и Франция.

Лидерите на китайската държаваучастваха в срещите на върха по ядрена сигурност през 2010, 2012 и 2014 година, които са се провели съответно във Вашингтон, Сеул и Хага.

Според Бялата книга, Китай е имал сътрудничество и обмен на информация по въпросите на ЛПА на японската АЕЦ “Фукушима-1”.

Източник: http://russian.news.cn/2016-01/27/c_135049819.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари