ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Козлодуй” – сменяват последните стари панели в системите за АПЗ

27.02.2012

 

Обявена е открита процедура с обект:

Замяна на панели 5,6 HM, HN03,04 със сеизмично квалифицирани”.

  Новите панели 5,6 HM, HN03,04 трябва напълно да отговарят функционално на съществуващите в момента панели 5,6 HM, HN03,04 и да изпълняват всички техни проектно заложени функции.

   Техническите характеристики на панелите и захранващите блокове са подробно описани в техническото задание към документацията за участие в процедурата. Панелите са системи важни за безопасността, клас 2-У, клас по качество – SI-1, клас по сеизмоустойчивост – 1 клас.

   Всички панели от състава на системата АПЗ с изключение на панели 5,6 HM, HN03,04 са подменени с модернизирани и сеизмично квалифицирани такива по време на изпълнение на мерки от инвестиционната програма на АЕЦ “Козлодуй” през 2005-2006 година.

  •      При съществуващото положение трите канала за контрол и измерване по топлотехнически параметри на системата за аварийна и предупредителна защита са изпълнени физически в два панела: два канала в панел 5,6 HM, HN04 и един канал в 5,6 HM, HN03.
  •      Новата компоновка на панелите КИП на АПЗ трябва да бъде изпълнена в три физически разделени панела 5,6 HM, HN  по един за всеки от трите канала за контрол и измерване по топлотехнически параметри на системите за аварийна и предупредителна защита и по един за захранване на датчиците за налягане и ниво.

   Въвеждат се изисквания, съответстващи на съвременните тенденции:

  •     Всички изходи за захранване на датчиците за налягане са галванично разделени помежду си и към земя, което е голямо предимство за избягване на взаимни влияния.
  •      Въвежда се нов начин за компенсиране на температурите на студените краища на термодвойките и отчитане на индивидуалните им градуировъчни характеристики, което повишава точността на измерванията.

 

   Цялата документация се намира на: Замяна на панели 5,6 HM, HN03,04 със сеизмично квалифицирани

   Времето е твърде кратко, затова считам, че подмяната ще стане през ПГР 2013. 

27.02.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари