ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовска АЕЦ – На четвърти блок е монтиран статорът на турбината

14.01.2016

В Машинна зала на строящия се Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ е поставен статорът на турбината.

А в реакторното отделение се извършва подготвителна работа за заваряване на главния циркулационен тръбопровод. По план специалистите трябва да монтират повече от 3000 тона тръбопроводи.

Главният циркулационен тръбопровод ще съедини оборудването на първи контур на енергоблока – а именно реактора, парогенераторите и главните циркулационни помпи. Главният циркулационен тръбопровод има вътрешен диаметър от 850 мм и дължина повече от 130 метра и е предназначен за циркулация на топлоносителя при високо налягане.

Пускането на енергоблока е предвидено за 2017 г.

За справка

Ростовската АЕЦ (РоАЕЦ) е филиал на ОАО «Концерн Росэнергоатом». Предприятието е разположено на брега на Цимлянското водохранилище на 13,5 километра от град Волгодонск.

В експлоатация са два енергоблока по 1000 MW с реактори тип ВВЭР-1000. Първи блок е въведен в промишлена експлоатация през 2001 година, а втори през декември 2010 година.

Физическият пуск на трети енергоблок се проведе през ноември 2014, а енергийният пуск – през декември същата година. Изгражда се и четвърти блок на централата.

Подробности на: http://www.seogan.ru/201601116934/na-chetvertom-energobloke-rostovskoiy-aes-ustanovlen-stator-generatora-turbini.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари