ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Организацията по ДВЗЯО вижда сходство на ядрения опит в КНДР с този от 2013 година

07.01.2016

Организацията по Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (ДВЗЯО – CTBT англ.) на базата на анализираните досега данни от техническия контрол е стигнала до извода, че извършеното в КНДР през нощта в сряда ядрено изпитание е подобно на предишното, извършено през 2013 година.

Това съобщи за ТАСС дипломатически източник от закритото заседание на организацията, което беше екстрено свикано в сряда във Виена.

Той счита, че без да се анализират изотопните емисии, останалите изследвания чрез богатия технически арсенал на Организацията не предполагат категорични изводи за природата на взрива (разгледайте илюстрацията – б.р.).

Затова на международните експерти ще са необходими не часове или дни, а седмица или повече.

“Според геофизичните характеристики сеизмичната аномалия е близка до ядреното изпитание от 2013 година”, каза дипломатът, позовавайки се на изводите на Организацията по ДВЗЯО.

“Що се отнася до радионуклидите и благородните газове, то тази част от проверката е възможно да бъде затруднена и да продължи дни и седмици”, добави той.

Подробности на: http://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/2572772

Б.Р. В ядрените среди се спори дали това изпитание е било на пълномащабна водородна бомба, или е било насочено за изчистване на технологията. По редица причини аз съм привърженик на второто твърдение, особено, ако това е наистина собствена разработка на КНДР.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари