ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Според доклад на Финансовата група Ротшилд АЕЦ “Пакш-2” не е в разрез с европейското законодателство

30.12.2015

Унгарското правителство публикува доклад на финансовата група Ротшилд и го изпрати до еврокомисаря по конкурентно право Маргрете Вестагер, съобщи интернет изданието Világgazdaság. В доклада си от 100 страници групата Ротшилд обединява резултатите от своя анализ в 4 пункта, според които проектът за АЕЦ „Пакш“ 2 ще се изплати и плановете за строителство на новата АЕЦ не са в разрез с европейското законодателство.

Според доклада подготовката на проекта съответства на пазарното регулиране в Европа. Проектът за АЕЦ „Пакш“ 2 ще осигури енергийна сигурност, както и намаляване на изпускането на въглероден двуокис в атмосферата и може да бъде осъществен без държавна подкрепа.

Второ, проектът ще се изплати даже при прогнозираните най-ниски тарифи на електроенергията от 65 евро за 1 МВт/ч.

Трето, доходите на АЕЦ „Пакш“ 2 покриват всички разходи, включително и за третиране на радиоактивни ядрени отпадъци и отработено ядрено гориво.

И последно, въпреки че проектът се финансира напълно от унгарското правителство, условията за използване на финансови средства съответстват на правилата в ЕС.

Източник: http://www.vg.hu/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари