ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ростовска АЕЦ – на четвърти блок започна подаване на напрежение собствени нужди

29.12.2015

На 28 декември 2015 г. в Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ (с генерален изпълнител групата от компании ASE) се проведе едно от ключовите събития по изграждането на ядрената централа – подаване на напрежение за собствени нужди.

Електроенергията от оборудването на комплектното разпределително устройство на напрежението на 220 kV (КРУЭ-220) постъпи към резервните трансформатори за собствени нужди с мощност 63MVA.

Включването на строящия се енергоблок към електроенергийната система ще се осъществява на три етапа.

Според първия заместник-директор и главен инженер на Волгодонския филиал на Обединената компания ASE Александър Галкин, преобразуваното от резервния трансформатор за собствени нужди (РТСН) напрежение от 220 kV до 10 kV отначало ще бъде подадено към системата за електроснабдяване, а после ще се разпредели към обектите за собствени нужди на АЕЦ, в това число и към реакторното и турбинното отделения.

„Началото на подаване на напрежение за собствени нужди говори за определен етап на готовност на енергоблока, който позволява да се започнат пълните дейности по стартиране на технологичните системи и оборудването на строящия се енергоблок (пусконаладъчните дейности)“, отбеляза вицепрезидентът по проектите в Русия Виталий Медяков.

Източник: http://www.atomstroyexport.ru/journalists/press/b18436804b1b053c960a9eb983fdfe03

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари