ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Станете приятели на децата с проблеми от аутистичния спектър – трета част

17.12.2015

Помогнете на още 25 деца с проблеми от аутистичния спектър

 

AtomInfo.Bg е съпричастен към проблемите на децата-аутисти и затова публикувах две въвеждащи статии. В първата http://atominfo.bg/?p=41980 можете да се запознаете накратко, но изчерпателно със същността на това психично състояние (не е прието да се нарича болест), а във втората http://atominfo.bg/?p=42482 можете да разберете какво прави държавата за тези деца, какви са модерните методи за терапия, колко са достъпни за средно-статистичното българско семейство и друга информация, която никъде я няма в обобщен вид.

Сега ще ви запозная с обръщението на инициативния комитет за набиране на средства за разширяване на дневния център “Дъга”

 

 

Сдружение Асоциация Аутизъм” е основано през месец май 2003 г. от родители на деца и младежи с разстройства от аутистичен спектър като организация с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност. Целта на сдружението е лицата с аутизъм да разгърнат своя потенциал и да порастнат като достойни самостоятелни личности, добре интегрирани в обществото. Основните дейности, които Асоциацията развива за постигане на тази цел, включват разкриване на центрове за социална рехабилитация и интеграция на деца и младежи с проблеми от аутистичния спектър – организиране на ежедневни занимания и специализирано обучение на децата, както и обучение за родители, членове на семействата, възпитатели и преподаватели.

Първият Център за социална интеграция и рехабилитация на лица с проблеми от аутистичния спектър, под патронажа на Асоциация Аутизъм, отвори врати през 2007 г. в гр. София. Там много деца и младежи от спектъра намират подкрепа и са подложени на интензивна терапия за тяхната правилна адаптация и интегриране в обществото.

 

 

През юни 2015 година, под егидата на Асоциация Аутизъм и с финансовата подкрепа на Столичната община, беше открит втори дневен център за работа с деца от аутистичния спектър „Дъга”, в който психолози, логопеди, социални педагози и трудотерапевти работят с 25 деца на възраст от 3 до 8 години. За това кратко време децата показват изключителен напредък.

Социалната услуга и на двете места се предоставя безвъзмездно.

Целта на инициативния комитет на Асоциация Аутизъм е да се разшири както капацитета на вече действащия център „Дъга” (с поне още 25 места), така и спектърът от прилагани терапии.

 

 

Непосредсвено до зданието на центъра има празно помещение за продан с площ 140 кв.м., което може да се усвои за изграждане на отделни стаи за работа с деца, както и да се осигури пространство за ерго- и сензорна терапия.

За контакти: Христина Бабалова – Сдружение “Асоциация Аутизъм”, България

                  Адрес: гр. София 1309, бул. „Ал.Стамболийски” № 168 А партер

                  Телефон: 0898 82 82 41

                  Уебсайт: http://www.autism-bg.net/

e-mail: hurski@windowslive.com

 

Ани АндоноваДневен център за работа с деца с проблеми от аутистичния спектър „Дъга”

                  Адрес: гр. София 1164, кв. Лозенец, ул. Персенк № 22, партер

Телефон: 088692 71 77

Уебсайт: http://autismbulgaria.com/

e-mail: ani.andonova@gmail.com

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Какъв топлоносител трябва да бъде избран за малки модулни реактори? Въпроси и отговори.

Малките модулни реактори (SMR) могат да се превърнат в инструмент за истински ядрен ренесанс и възраждане на ядрената енергетика. Те, според скептиците, може да...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари