ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Енергийните преговори между Украйна и Полша – fifty fifty

19.12.2015

Яценюк се срещна с президента на Република Полша Анджей Дуда в Киев. Обсъдени бяха важите енергийни въпроси между двете страни.

Газовият проект

Интерконекторът, който ще обедини газовите системи, ще позволи на Украйна да купува ежегодно до 8 милиарда m3 природен газ.

“Ние господин президент, имаме съвместен проект – това е изграждането на интерконектора между Полша и Украйна.

Ако построим този интерконектор, вие ще можете да транспортирате страшно много газ. А ние ще купуваме голяма част от този газ – 8 милиарда m3 годишно”, – каза Яценюк.

Един блок на Хмелницката АЕЦ да работи за Полша

Премиерът Арсений Яценюк счита, че Украйна и Полша трябва да продължат преговорите за синхронизиране на един от енергоблоковете на Хмелницката АЕЦ с енергийната система на Полша и изнасяне на почти цялата произведена електроенергия.

“Ние имаме още един енергиен проект – доставяне на електроенергия в Полша от Хмелницката АЕЦ”, – каза премиерът.

От своя страна президентът на Полша подчерта, че неговата страна ще бъде радостна, ако благодарение на задълбочаването на енергийното сътрудничество с Украйна, тя ще осигури своята енергийна независимост.

Източик: http://economics.unian.net/energetics/1213128-yatsenyuk-hochet-prodoljit-peregovoryi-s-polshey-o-postavkah-elektroenergii-s-haes.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари