ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Приключи европейският форум на доставчиците в ядрената индустрия „АТОМЕКС-ЕВРОПА 2015“

03.12.2015

В Будапеща приключи Европейският форум на доставчиците от ядрената индустрия „АТОМЕКС-Европа 2015“. Престижното изложение срещна на едно място доставчици и възложители от ядрения отрасъл.

Форумът се организира от руската държавна корпорация „Росатом“ и в него участваха повече от 300 души от 14 държави, представители на руски и чуждестранни компании и организации от ядрената енергетика.

Целта на тазгодишния Европейски форум на доставчиците от ядрената индустрия бе укрепването и развитието на партньорските отношения на „Росатом“ с европейските доставчици.

Това е шестият поред международен форум, който се превръща в успешна комуникационна платформа, откриваща възможността за пряк и открит диалог на доставчиците с представителите на ядрената индустрия на Русия.

Приветствени слова към гостите на форума имаха първият заместник генерален директор на „Росатом“ Кирил Комаров и пълномощникът на унгарското правителство за АЕЦ „Пакш“ Атила Асоди.

В речта си Комаров отбеляза важността на руско-европейското сътрудничество в ядрената сфера. „Днес „Росатом“ заема лидерско място в света по количеството едновременно изграждани АЕЦ зад граница. На различни стадии на реализация имаме 43 енергоблока – 9 в Русия и 34 зад граница като това включва държави от Европа, Близкия изток и Югоизточна Азия. Нашите проекти са прекрасна възможност за европейските доставчици да приложат своите технологии“, заяви Комаров.

„Процедурите за обществените поръчки на „Росатом“ се правят по открит, конкурентен начин чрез система за електронни търгове. Сред нашите доставчици са повече от 24 000 руски и чуждестранни компании. За 5 години броят на нашите доставчици се увеличи 24 пъти“, заяви още Комаров.

В хода на деловата програма се проведоха сесии с участие на водещи предприятия на „Росатом“ и ключови европейски партньори.

Така перспективите за международно сътрудничество, в рамките на своите проекти, представиха групата компании ASE („Атомстройекспорт“), „Русатом Оверсиз“, „Концерн Росенергоатом“, „Атоменергомаш“, както и световни гиганти като AREVA, Rolls-Royce, Siemens и други.

Източник: http://www.rosatom.ru/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари