ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай и Словакия се договориха за съвместно развитие на верига за доставки в сферата на ЯГЦ

29.11.2015

На 24 ноември Китай и Словакия подписаха меморандум за взаимно разбиране за целите на развитие на сътрудничеството по веригата на доставките в сферата ядрено-горивния цикъл (ЯГЦ). Споразумението беше сключено по време на 4-тата срещана върха за сътрудничество на КНР със страните от Централна и Източна Европа, който се проведе в Сучжоу.

Меморандумът беше подписан в присъствието на министъра на икономиката на Словакия Вазил Гудак и главния икономист на компанията „China National Nuclear Corp.“ (CNNC) Хуан Мин Ган.

Меморандумът призовава към “сътрудничество в плановете за формиране на верига от доставки в областта на ЯГЦ в гражданската енергетика”. Участниците в споразумението са словашката компания „VUJE, a.s.“, Министерството на икономиката на Словакия, CNNC и Държавното управление по ядрена енергия на КНР (CAEA).

От CNNC съобщиха, че в навечерието на подписване на меморандума със Словакия са били сключени аналогични споразумения с Франция и Великобритания. Всички те представляват част от “голямата стратегическа инициатива” по развитието на “комплексната европейска верига за доставки в ядрената сфера”.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2015/11/27/61510

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари