ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай и Словакия се договориха за съвместно развитие на верига за доставки в сферата на ЯГЦ

29.11.2015

На 24 ноември Китай и Словакия подписаха меморандум за взаимно разбиране за целите на развитие на сътрудничеството по веригата на доставките в сферата ядрено-горивния цикъл (ЯГЦ). Споразумението беше сключено по време на 4-тата срещана върха за сътрудничество на КНР със страните от Централна и Източна Европа, който се проведе в Сучжоу.

Меморандумът беше подписан в присъствието на министъра на икономиката на Словакия Вазил Гудак и главния икономист на компанията „China National Nuclear Corp.“ (CNNC) Хуан Мин Ган.

Меморандумът призовава към “сътрудничество в плановете за формиране на верига от доставки в областта на ЯГЦ в гражданската енергетика”. Участниците в споразумението са словашката компания „VUJE, a.s.“, Министерството на икономиката на Словакия, CNNC и Държавното управление по ядрена енергия на КНР (CAEA).

От CNNC съобщиха, че в навечерието на подписване на меморандума със Словакия са били сключени аналогични споразумения с Франция и Великобритания. Всички те представляват част от “голямата стратегическа инициатива” по развитието на “комплексната европейска верига за доставки в ядрената сфера”.

Източник: http://www.atomic-energy.ru/news/2015/11/27/61510

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19