ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Индонезия ще блокира нейните води за кораба BBC Shanghai с ядрени отпадъци, който пътува от Франция за Австралия

27.11.2015

INDONESIA’S Navy и полицията искат да затворят своите води за кораб, превозващ ядрени отпадъци, пътуващ за Австралия.

„Ние ще блокираме кораба, защото ядрените отпадъци са много опасни“, – заяви пред вестник Jakarta Post вицеадмирал Desi Albert Mamahit координиращ морска сигурност на страната.“Нашите кораби са в готовност, въпреки че корабът все още е далеч от Индонезия. Имаме информация за движението на кораба“.

На 16 октомври Australian Nuclear Science and Technology Organisation (ANSTO) потвърди проекта да се репатрират радиоактивни отпадъци от Франция, където те са били изпратени за преработка през 1990 и началото на 2000 година, и които сега ще бъдат върнати в съоръжението на ANSTO Lucas Heights, Sydney.

„В съответствие с изискванията за сигурност и практиката, установена по време на деветте предишни транспортни операции, ANSTO няма да потвърди порта на получателя, маршрута, или времето,“ се казва в website на компанията.

Индонезийците са загрижени за кораба, наречен още MV Trader, който беше близо до африканския бряг и се очаква да премине през пролива Малака, според докладите на морската администрация.

Източник: http://www.couriermail.com.au/news/breaking-news/indon-to-block-aust-bound-nuclear-waste/story-fnihsg6t-1227617732008

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари