ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Румъния – Подписан е меморандум по проекта за дострояване на трети и четвърти блок на АЕЦ “Черна Вода”

11.11.2015

Румънската държавна енергийна компания „Societatea Nationala Nuclearelectrica S.A.“ (SNN) и китайската „China General Nuclear Power Corp.“ (CGN)подписаха на 9 ноември меморандум за взаимно разбиране относно проектирането, строителството, експлоатацията и извеждането от експлоатация на трети и четвърти блок на АЕЦ “Черна Вода”.

Споразумението е база за създаване на съвместна проектна компания, в която не по-малко от 51% ще принадлежат на CGN, съобщиха от SNN.

Подписаният меморандум представлява част от държавната стратегиа за избор на инвеститор на проекта и определя “посоката на бъдещото сътрудничество” между страните.

„SN Nuclearelectrica S.A.“ и „China General Nuclear Power Corp.“достигнаха до заключителния етап на процедурата за избор на инвеститор, започната през август 2014 година и започват обсъждане на инвестиционното споразумение и учредителното споразумение на новата проектна компания”, – се казва в съобщението на SNN.

На двата блока по 700 MWот втория етап на АЕЦ “Черна вода” ще бъдат монтирани реактори на тежка вода CANDU 6, аналогични с тези на първи и втори енергоблок.

Подробности на: http://nuclear.ru/news/97560/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари