ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Нова партида ОЯГ от Ровненската АЕЦ пристигна за преработка в Русия

15.11.2015

Доставката на облъчено ядрено гориво от Украйна е доказателство за успешната реализация на програмата за връщането му, заявиха от Производственото обединение “Маяк”.

Поредната партида с ОЯГ от Ровненската АЕЦ в Украйна е доставена със специален влак в ПО “Маяк” (Озерск, Челябинска област), където ще бъде преработено, а генерираните радиоактивни отпадъци ще бъдат изпратени обратно в Украйна, се съобщава на сайта на Маяк.

В процеса на преработката на облъчените горивни касети в завода РТ-1 на ПО „Маяк“ ще бъдат получени ценни компоненти, включително уран, който се използва за производство на ново гориво за АЕЦ. В съответствие с договора продуктите на делението, съдържащи се в ОЯГ, при преработването ще бъдат остъклени и като кондиционирани радиоактивни отпадъци ще бъдат върнати в Украйна.

Подробности на: http://ria.ru/atomtec/20151105/1314498094.html#14467853670433&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Отворено писмо – Помогнете на Дневен център “Дъга” за деца-аутисти

Преди около 2 години под мотото “Подай ръка на различните деца” стартира кампания на инициативен комитет към Асоциация Аутизъм за набиране на средства за...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

50 години българска атомна енергетика – средношколска конференция

Последни коментари