ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – EDF – допълнително удължаване на сроковете за експлоатация на реакторите AGR

22.02.2012

   «Electricite de France» планира продължаване на сроковете за експлоатация на енергоблоковете на АЕЦ във Великобритания с усъвършенстваните реактори с газов топлоносител (AGR) средно със седем години вместо планираните през 2010 пет години.

 

   За това е съобщил на 16 февруари главният изпълнителен директор на EDF Анри Прольо (Henri Proglio) по време на представянето на финансовите резултати на групата за 2011 година.


   Според думите му, “новите технически изследвания” потвърждават възможността за по-продължителна експлоатация на реакторите AGR, но за това е необходимо разрешение от надзорните органи на Великобритания.

 

   Винсан де Риваз (Vincent de Rivaz), главен изпълнителен директор на «EDF Energy», британското подразделение на EDF, която експлоатира 14 блока с AGR, информира, че компанията ще разработи въпроса за удължаване на срока за експлоатация на тези реактори с повече от седем години.

   Общата електрическа мощност на енергоблоковете с AGR във Великобритания е 7,5 GW. Най-старите енергоблокове са на АЕЦ «Хантерстон Б» и «Хинкли-Пойнт Б», които са в експлоатация от 1976 и 1977 година. Срокът на действие на лицензите им за експлоатация изтича през 2016 година.

 

Източник: Nuclear.Ru

 

22.02.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари