ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Стрес тестовете на Арменската АЕЦ са приоритет за 2012 година

22.02.2012

 

   Сред най-важните приоритети на Министерството на енергетиката и природните ресурси на Армения за 2012 година е провеждането на стрес-тестовете на Арменската АЕЦ с цел повишаване на нейното ниво на безопасност.

 

 

  Това заяви на пресконференция в Ереван министър Армен Мовсисян (Արմեն Մովսիսյան). Според него, това, на първо място, предвижда проверка на нивото на безопасност на ядреното гориво при извънредни ситуации.

   Той припомни, че след бедствената ситуация в Япония, ЕС взе решение за провеждане на стрес-тестове на всички действащи АЕЦ в страните от съюза.

   На 23 юни 2011 година Армения заедно с Хърватия, Русия, Швейцария, Турция, Украйна и Белорусия подписаха декларация предвиждаща провеждането на стрес-тестове на основата на изискванията, разработени от специалистите на ЕС.

   “Извършването на стрес-тестовете е важно както за безопасността на АЕЦ, така и за нашата страна като цяло”, – подчерта министърът.

Източник: PanARMENIAN.Net

22.02.2012

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари