ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Специалистите от Балаковската АЕЦ обучават колеги от Китай

29.10.2015

Вече втора за годината група от китайски специалисти от АЕЦ “Тянван” пристигна на стаж в Балаковската АЕЦ. Предишната делегация успешно премина обучението през лятото

Стажуването на китайския персонал се извършва в рамките на реализиране на стратегията на Концерна „Росэнергоатом“ и Държавната корпорация „Росатом“ за развитие на международния бизнес. Тя предполага оказване на подкрепа на чуждите държави на всичките етапи на жизнения цикъл при създаване и развитие на ядрената им енергетика: от изграждането на АЕЦ до подготовката на висококвалифициран персонал.

Четиринадесет стажанти, представители на инженерните специалности в Тянванската АЕЦ, и този път ще се обучават на базата на учебно-тренировъчния център (УТЦ), а също и в производствените помещения на четвърти блок на Балаковската АЕЦ.

Вчера на китайските специалисти беше направен въвеждащ инструктаж по техника на безопасността, получиха пропуски, специално облекло и средства за индивидуална защита.

През седмицата стажантите ще се запознаят с оборудването на резервната дизелова електроцентрала и с работата на оперативния персонал на реакторния и турбинния цехове, на цех топлинна автоматика и измервания (ТАИ) и електроцеха.

Наред с обучението по работните места в централата програмата включва консултации и отговори на въпроси, гледане на учебни видеофилми, практически занимания в лабораториите на УТЦ.

По план стажът на чуждестранните специалисти ще продължи до 6 ноември.

Източник: http://www.saratovnews.ru/news/2015/10/19/specialisty-balakovskoi-aes-obychat-kolleg-iz-kitaya-ypravlyat-energoblokami/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари