ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Комисията по ядрено регулиране на САЩ (NRC) започна проверка на произшествието на АЕЦ Милстоун

17.10.2015

На втори блок на АЕЦ Милстоун,  разположен в Уотерфорд, щат Коннектикът, САЩ, започна специална инспекция на Комисията по ядрено регулиране на САЩ (NRC) за разследване на обстоятелствата и причините за изтичане на охлаждаща течност от системата за охлаждане на реактора.

Инспекционен екип от двама инспектори на NRC пристигна във вторник в централата з започване на проверката, съобщава PennEnergy.

Инцидентът, свързан с изтичане на течност през предпазен клапан ан системата за охлаждане на реактора със скорост, повече от 100 литра/минута, е станал в 9:30 часа на 4 октомври.

Компанията-оператор на централата Dominion е обявила случилото се на втори блок на АЕЦ Милстоун за “Необичайно събитие” – най ниското ниво за уведомяване при извънредна ситуация съгласно приетата в САЩ скала.

По време на произшествието, енергоблокът е бил в процес на подготовка за спиране за планово техническо обслужване и презареждане с ядрено гориво.

След предварителната оценка на инцидента, NRC е определила, че е необходима специална проверка, при която инспекторите да разследват работата и отказите на оборудването при произшествието,действията на персонала и изпълнението на необходимите коригиращи мероприятия.

За справка

АЕЦ Милстоун (Millstone) е единствената АЕЦ в щата Коннектикът. От трите енергоблока на централата сега в експлоатация са втори и трети,с реактори с вода под налягане (PWR), с обща мощност 2020 MW.

Източник: http://www.seogan.ru/201510146561/komissiya-po-yadernomu-regulirovaniyu-ssha-nrc-nachinaet-proverku-proisshestviya-na-aes-milstoun.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари