ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През следващите три години в Крим ще построят две ТЕЦ с обща мощност 940 MW.

27.11.2015

Две електроцентрали по 470 MW всяка са предвидени да бъдат изградени в периода 2015-2018 година в схемата за териториално планиране на Крим и Севастопол. Схемата е утвърдена с разпореждане на правителството от 8 октомври, публикувано на сайта на правителството.

В Севастопол ще бъде построена Севастополската ПГУ-ТЕЦ () паро-газова топлоелектроцентрала. Въвеждането на мощностите в експлоатация ще става поетапно: първоначално ще бъде пуснат един енергоблок с мощност 235 MW, а след това следващия със същата мощност. Централата ще осигури електроенергия за Севастопол и прилежащите райони.

Втората централа – Симферополската ПГУ-ТЕЦ ще бъде изградена в Симферопол. Въвеждането и в експлоатация също ще стане на два етапа.

Планира се двете централи да бъдат въведени напълно в експлоатация до края на 2018 година.

Проектът се реализира от държавната корпорация „Ростех“. Освен това, се реализира енергийният мост от Краснодарския край в Крим. Засега Крим изцяло зависи от доставките а електроенергия през Украйна.

Източник: http://www.vestifinance.ru/articles/63256

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари