ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


През следващите три години в Крим ще построят две ТЕЦ с обща мощност 940 MW.

27.11.2015

Две електроцентрали по 470 MW всяка са предвидени да бъдат изградени в периода 2015-2018 година в схемата за териториално планиране на Крим и Севастопол. Схемата е утвърдена с разпореждане на правителството от 8 октомври, публикувано на сайта на правителството.

В Севастопол ще бъде построена Севастополската ПГУ-ТЕЦ () паро-газова топлоелектроцентрала. Въвеждането на мощностите в експлоатация ще става поетапно: първоначално ще бъде пуснат един енергоблок с мощност 235 MW, а след това следващия със същата мощност. Централата ще осигури електроенергия за Севастопол и прилежащите райони.

Втората централа – Симферополската ПГУ-ТЕЦ ще бъде изградена в Симферопол. Въвеждането и в експлоатация също ще стане на два етапа.

Планира се двете централи да бъдат въведени напълно в експлоатация до края на 2018 година.

Проектът се реализира от държавната корпорация „Ростех“. Освен това, се реализира енергийният мост от Краснодарския край в Крим. Засега Крим изцяло зависи от доставките а електроенергия през Украйна.

Източник: http://www.vestifinance.ru/articles/63256

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19