ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Япония – Регулаторът завърши прегледа на безопасността на 3 и 4 блок на АЕЦ Takahama

13.10.2015

Повторното пускане на Трети и Четвърти енергоблок на японската АЕЦ „Такахама“ от Kansai Electric Power Company (KEPCO) става все по-реално, след като японският ядрен регулатор потвърди, че енергоблоковете изпълняват новите изисквания за безопасност.

KEPCO подаде молба до ядрения регулатор (NRA) през юли 2013 г. за необходимите разрешения за повторното пускане на двата енергоблока.

В заявката се включва извършване на промени в реакторните установки (РУ), конструктивен план за сеизмично укрепване на централата, както и оперативни програми за безопасност на двата енергоблока.

NRA даде одобрение през февруари да се направят промени в РУ. То означава, че регулаторът смята двата реактора и централата като цяло за безопасни за работа, което представлява най-голямата част от лицензионния процес. Одобрението на конструктивния план за Трети енергоблок бе дадено на 4 август 2015 г., а за Четвърти енергоблок – на 9 октомври.

Трети и Четвърти енергоблок на АЕЦ „Такахама“ в префектура Фукуи са извън строя, след като бяха затворени за периодична инспекция съответно през февруари 2012 г. и юли 2011 г. KEPCO се надява да рестартира реакторите до края на тази година.

http://www.world-nuclear-news.org/RS-Regulator-completes-safety-review-of-Takahama-units-0910154.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари