ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – ASN ще вземе решение по предложената методология за оценка на корпуса на реактора EPR за АЕЦ “Фламанвил”

04.10.2015

Надзорният орган по ядрена безопасност на Франция (ASN) обсъди на 30 септември предложеният способ за оценка на състоянието на корпуса на реактора за трети блок на АЕЦ “Фламанвил”.

 

 

Решението ще бъде взето на база данните, представени от  експертите, съобщиха от надзорния орган.

През Април ASN, AREVA и EDF обявиха за открити отклонения в химическия състав на стоманата на няколко участъка по капака и дъното на корпуса на реактора за енергоблок №3 на АЕЦ “Фламанвил”.

През май AREVA предложи на ASN методология, включваща допълнителни изпитания за оценка на механичните парамери на корпуса на реактора на строящия се трети блок на АЕЦ “Фламанвил”.

По време на заседанието на 30 септември постоянната група от експерти по оборудване на АЕЦ, работеща под напрежение, излезе със заключение за предложения способ за оценяване.

На заседанието като наблюдатели са били поканени представители на чуждестранни надзорни органи, които са участвали в лицензирането на технологията EPR.

АСН ще приеме и обнародва решението си относно методологията на AREVA, съобщиха от агенцията.

Подробности на: http://nuclear.ru/news/97182/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари