ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МВнР на РФ: Русия ще направи всичко, за да осигури началото на реализирането на договореностите по Иран

01.10.2015

Русия ще положи всички необходими усилия, за да осигури започването на практическата реализация на договореностите по регулиране на ситуацията около иранската ядрена програма.

Това е потвърдил министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров по време на срещата на ръководителите на МВнР на страните от “шесторката” и Иран, а също и върховният представител на ЕС по външните работи и политиката за сигурност Федерика Могерини – съобщават от МВнР.

Срещата се е състояла в навечерието на 70-та сесия на Генералната Асамблея на ООН.

“Всички държави са потвърдили решителната си настройка да следват буквата и духа на приетия във Виена на 14 юли съвместен всеобхватен план за действия по регулиране на ситуацията около иранската ядрена програма и безусловно да спазват приетите задължения”, – отбелязаха от дипломатическото ведомство.

“Сега главната задача е да се осигури започването на практическата реализация на договореностите и да се постигне устойчивост на този процес”, – съобщават от МВнР на РФ.

“Сергей Лавров потвърди, че Русия ще положи за тази цел всички необходими усилия и ще направи всичко, което зависи от нея”, – подчертаха от министерството.

Източник: http://tass.ru/politika/2299308

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари