ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


АЕЦ “Fessenheim” няма да бъде закрита през 2016 година – Франсуа Олланд

29.09.2015

АЕЦ „Fessenheim“ във Франция няма да бъде закрита през 2016 година. Това съобщават информационните агенции позовавайки се на президента на страната Франсуа Олланд.

Обещанието да бъде закрита централата беше в списъка с предварителни обещания на Олланд.

Сега той твърди, че не се отказва от обещанието си и правителството ще стартира “необратима” процедура, която в крайна сметка ще доведе до затваряне на АЕЦ „Fessenheim“.

Същевременно Олланд пояснява, че няма необходимост от спешно спиране на централата, защото сроковете за пуска на “Фламанвилл-3” са изместени за края на 2018 година.

Наскоро министърът на екологията и енергетиката Сеголен Руаял заяви, че АЕЦ „Fessenheim“ няма да бъде закрита до 2018 година.

Съгласно приетият във Франция закон за преход към зелено развитие, се определя таван за ядрения енергиен парк на страната, равен на 63,2 GW – тоест, на сегашното състояние на общата мощност на действащите АЕЦ.

По този начин, за да стане така, че пускът на “Фламанвилл-3” да не доведе до нарушаване на закона, Франция ще трябва да спре окончателно не по-малко от 2 от действащите енергоблокове.

Източник: http://atominfo.ru/newsl/s0749.htm

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари