ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Испания е представен отчет за приноса на ядрената енергетика в икономиката на страната

27.09.2015

Испанският ядрено-промишлен форум (Foro Nuclear) представи отчета си за влиянието на ядрената енергетика и промишленост върху икономиката и социалната сфера на страната.

Проучването е извършено от компанията PricewaterhouseCoopers, която е използвала данни от предприятия и организации, както и публична информация.

 „Ядрената индустрия е стратегическа за икономиката на Испания като се вземе пред вид нейната конкурентно-способност, принос към БВП, осигуряване на заетост на населението, инвестиции в научно-изследователските разработки, експортни възможности и данъчни плащания“, се казва в публикувания на 22 септември доклад. Според документа приносът на ядрения отрасъл към БВП на Испания през 2013 г. е бил €1,976 милиарда или 0,19%. Обемът на експорта на продукция и услуги от ядрения отрасъл през същата година е надхвърлил €238 милиона, което прави 0,1% от общия национален износ.

От всеки 100 евро оборот на компания от ядрения отрасъл са били платени 25 евро данъци. За научно-изследователски разработки за 2013 г. са били инвестирани повече от €71 милиона. През 2013 г. заетите (пряко или косвено) в ядрената индустрия са били 27 466 души.

Подробности на: http://www.nuclear.ru/news/97121/?sphrase_id=1068637

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари