ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Завършиха двуседмичните консултации между Иран и МААЕ

18.09.2015

В Техеран завършиха двуседмичните преговори на експертите на МААЕ и Иран, съобщи в сряда агенция IRNA.

“Иран и експертите на МААЕ през последните две седмици продължиха обсъждането на въпросите, засягащи ядрената програма на ИРИ, по които атомната агенция все още има съмнения” – цитира IRNA представителят на Иран Реза Наджафи в МААЕ.

В съответствие със сроковете, уговорени в споразумението на Иран с МААЕ от 14 юли, агенцията е поискала от Иран пояснения по неизяснените моменти, и на 8 септември те са били представени в писмен вид.

Както отбеляза заместник генералният директор на МААЕ Теро Варьоранта, ръководител на групата експерти на агенцията на проведените в Техеран консултации, следващата среща на страните ще се проведе в края на септември.

Всички мероприятия в рамките на пътната карта трябва да бъдат завършени до 15 октомври.

До 15 декември 2015 година генералният директор на МААЕ Юкия Амано трябва да подготви доклад, съдържащ всестранна оценка на резултатите от сътрудничеството с Иран.

Ако изводите в доклада еднозначно свидетелстват, че Иран няма необявена ядрена дейност, тези резултати ще бъдат основание за започване на изпълнението на задълженията на държавите от “шесторката” в рамките на Съвместния всеобхватен план за действия, подписан на 14 юли във Виена.

Източник: http://www.trend.az/iran/politics/2434238.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари