ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция – “Фламанвил-3” ще бъде пуснат в края на 2018 година, заяви президентът на EDF

13.09.2015

Пускът на трети блок на АЕЦ “Фламанвил” във Франция с реактор EPR-1600 е отложен до края на 2018 година. Това заяви на трети септември 2015 година президентът на EDF Жан-Бернар Леви.

Той добави, че ръководството на проекта за изграждане на блока е възложено на директора на АЕЦ “Фламанвил” Лоран Тьоффри (Laurent Thieffry).

Вестник „Le Monde“ съобщава новата оценка на стойността на съоръжаването на трети блок – 10,5 милиарда евро.

Блокът „Фламанвил-3″ е първият във Франция блок с реактор EPR. Той трябваше да стане референтен за тази технология. За изграждането му отговаря компанията EDF. Групата AREVA участва само като доставчик на оборудването на ядрения остров.

В резюме: Пусковият срок на “Фламанвил-3” е края на 2018 година. Стойността на блока – 10,5 милиарда евро. Към края на юни 2014 година, степента на готовност на блока е била 57%.

Източник: http://atominfo.ru/newsl/s0632.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари