ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В зданието на реактора на четвърти блок на Ростовската АЕЦ е монтиран охладителят на организираните протечки

31.08.2015

новите енергоблокове на Ростовската АЕЦ

В реакторното отделение на строящия се четвърти блок на кота «+13,200» беше монтиран охладителят на организираните протечки, а на кота «-4,200» в проектно положение е поставен в проектно положение резервоарът (бак) за водата от организираните протечки.

Работата се изпълнява по метода на укрупнените модули (сборки) от тръбопроводите за организираните протечки и траповете по първи контур, съобщават от управлението за информация и връзки с обществеността на Ростовската АЕЦ.

Системата за организирани протечки съвместява функциите на системите за безопасност и нормална експлоатация. Тя е предназначена за събиране на водите от организираните протечки от оборудването и спомагателните системи по първи (радоактивен – б.р.) контур и връщането им в технологичния цикъл.

И още:

Голям обем от дейности се изпълняват в машинна зала на строящия се енергоблок. На кота «+8,400» са монтирани датчиците за пожарно-известяване на системата за автоматична пожарна сигнализация.

В реакторно отделение продължава работата по басейна за отлежаване на касетите и презареждането с ядрено гориво. Продължава монтажът на резервоарите и тръбопроводите на системата за аварйно охлаждане на първи контур. Работи се по покривната конструкция и стените на обстройката, а също така и по вентилационния център на изсмукващата вентилация.

Пускът на четвърти блок е планиран за 2017 година.

Източник: http://www.seogan.ru/201508246374/v-zdanii-reaktora-chetvertogo-bloka-rostovskoiy-aes-smontirovan-oxladitel-organizovannix-protechek.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари