ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – временно са спрени и двата блока на АЕЦ “Темелин”

14.08.2015

По технически причини в сряда беше изключен втори блок на АЕЦ “Темелин”, разположена в юго-западна Чехия, съобщи за РИА Новости представителят на централата Марек Свитак.

“В сряда сутринта операторите изключиха втори блок поради проблеми, открити в системата за охлаждане на генератора в неядрената част на централата, – каза Свитак. Според предварителните разчети блокът трябва да бъде включен в паралел с енергийната система в началото на следващата седмица”.

Според думите му, първи енергоблок на АЕЦ “Темелин” също временно е спрян във връзка с извършване на ППР. Презареждането със свежо ядрено гориво вече е завършено и до края на месеца трябва да влезе в нормална експлоатация.

“Нито фирмите, нито населението не трябва по някакъв начин да усетят спирането на двата блока. Ако се наложи през този период ще се купува електроенергия от чуждестранни доставчици”, – каза Свитак.

Подробности на: http://ria.ru/world/20150812/1179694729.html#14394377003933&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Тежките метали и мисли за бъдещето – изводи от конференцията ТЖМТ

През октомври в руския град Обнинск, известен с това, че там е изградена първата атомна електроцентрала в света, се събраха специалисти от десетина държави...

Още »

АЕЦ “Козлодуй” постави рекорд по време на ПСЕ сред енергоблоковете с ВВЭР-1000

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари