ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Правителството на Франция изисква да бъдат обнародвани резултатите от стрес-тестовете

17.09.2011

Министърът на енергетиката на Франция Ерик Бесон  изисква от Управлението по ядрена безопасност (ASN)да обнародва резултатите от стрес-тестовете на френските АЕЦ и останалите ядрени предприятия, които бяха предадени на ASN в четвъртък от управляващите ги компании.

 Инцидентът в предприятието за преработка на радиоактивни материали в Макул, южна Франция, според защитниците на околната среда заставя всички да се замислят за безопасността на френските ядрени обекти, които, както се оказва, не са застраховани от аварии.

 В ефира на телевизия iTele Бесон заявява: “ние пожелахме, това го потвърди и премиера,  Управлението по ядрена безопасност да обнародва тези доклади за всеобща информация”.

 Докладите са съставени от енергийната компания EDF, управляваща атомните електроцентрали, ядрената корпорация Areva и Комисариата по ядрена енергетика (CEA).


Според агенция Франс Прес, докладите могат да бъдат обнародвани до няколко дни след получаването им от ASN.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари