ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Казахстан е най-големият производител на уран в света и почти всичкият се изнася

23.08.2015

Казахстан измести Канада от първото място по производство на уран през 2009 година и продължава да бъде лидер с 38% от световното производство.

В Казахстан през 2014 година са добити 22,8 хиляди тона уран, съобщи националната ядрена компания «Казатомпром». Планира се през 2015 година да бъдат добити 23,4 хиляди тона уран.

С казахстански уран работят много от атомните електроцентрали в САЩ, Европа и Китай.

През юли тази година в Астана по време на официалното посещение на премиера на Индия Нарендра Моди в Република Казахстан между АО «НАК «Казатомпром» и департамента за ядрена енергия на Индия беше подписано споразумение за доставки на казахстански уран в Индия. Договорът ще действа от 2015 до 2019 година. За петте години Индия ще закупи 5 хиляди тона природен уран.

През май 2015 година Китай е внесъл 1627 тона уран. Основен доставчик през месеца е бил Казахстан – 1152 тона. Общо за периода януари-май 2015 година Китай е внесъл 4963 тона уран, от тях 3324 тона от Казахстан.

Много подробности ще намерите на: http://www.kursiv.kz/news/details/industry-issues/khozyayka_uranovo_mednoy_gory_984/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари