ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На втори блок на Балаковската АЕЦ бе демонтиран статора на турбогенератора ТВВ-1000

07.08.2015

БалАЕЦ – машинна зала по време на ремонта

На 31 юли специалистите от «Балаковоатомэнергоремонт» – филиал на АО «Атомэнергоремонт», изпълниха дейност, каквато досега на площадката на Балаковската АЕЦ не е извършвана.

По време на ремонта на втори енергоблок беше извършен демонтаж на статора на турбогенератора ТВВ-1000, съобщават от пресслужбата на АО «Атомэнергоремонт».

Статорът, който тежи заедно със спомагателните конструкции над 400 тона, ще бъде заменен за първи път. За преместването на агрегата беше използван кран с висока товароподемност.

Предстоят още много уникални дейности, които сътрудниците на АО «Атомэнергоремонт» трябва да изпълнят: монтаж на новия статор, преместване и поставяне на мястото за постоянно съхранение на демонтирания статор.

Проектът за извършване на дейностите по замяната на статора е изцяло разработен от специалистите на «Балаковоатомэнергоремонт» – филиал на АО «Атомэнергоремонт».

Изцяло всички дейности по замяната на статора ще бъдат завършени до момента на завършване на ремонта на втори енергоблок, а полученият опит ще бъде използван при изпълнение на аналогични дейности на други АЕЦ в Русия.

За справка

АО «Атомэнергоремонт» е динамично развиваща се компания, основна специализирана ремонтна организация на ядрения енергетичен отрасъл на Русия – генерален изпълнител по техническото обслужване и ремонт на оборудването на атомните електроцентрали и на други промишлени и енергийни предприятия.

АО «Атомэнергоремонт» изпълнява повече от 70% от ремонтните работи на площадките на атомните електроцентрали на ОАО «Концерн Росэнергоатом».

Източник: http://www.seogan.ru/201508056343/na-vtorom-energobloke-balakovskoiy-aes-proizveden-demontazh-statora-generatora-tvv-1000.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари