ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Роухани и Могерини обсъдиха иранската ядрена програма

31.07.2015

Президентът на Иран Хасан Роухани и ръководителят на дипломацията на ЕС Федерика Могерини във вторник проведоха преговори по редица въпроси,който представляват взаимен интерес. Между тях бяха ядрената програма, борбата с тероризма и ситуацията в Близкия Изток.

Това съобщи за агенция Sputnik прессекретарят на иранското правителство Мохаммад Багер Нобахт.

“Госпожа Могерини се срещна с президента Роухани, страните обсъдиха няколко въпроса, главният от които беше споразумението по иранската ядрена програма и пътищата за разширяване на сътрудничеството между Иран и Европа”, съобщи Нобахт, добавяйки, че страните също са обсъдили регионални въпроси – проблема с тероризма и ситуацията в Ирак,Сирия и Йемен.

Нобахт отбеляза, че посещението на Могерини в Техеран “представлява една от първите стъпки за възстановяване на добрите отношения между Иран и страните по света”.

Ръководителят на дипломацията на ЕС Федерика Могерини беше в иранската столица на официално посещение, целта на което е обсъждане на реализацията на споразумението по иранската ядрена програма. Във вторник тя даде съвместна пресконференция (виж снимката) с ръководителят на МВнР на Иран Мохаммад Джавад Зариф, на която отбеляза, че изпълнението на условията на ядрената сделка ще открие за Техеран нови пътища за сътрудничество със западните държави.

Източник: http://ria.ru/world/20150728/1151791160.html#14382836596223&message=resize&relto=register&action=addClass&value=registration

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари